Nieuwsbrief 6 juli 2017

Beste ouders en geïnteresseerden,

Het was weer even stil, maar achter de schermen gaan we onverminderd door. Hoe het er nu voor staat leest u in het bericht van Bart Hurkxkens, uitvoerend bestuurder van Geert Groote School Amsterdam en Vrijeschool Parcival Amstelveen. De kerngroep heeft ondertussen verder gewerkt aan een visiedocument, dat nu bijna klaar is en dat wij na de zomer graag met u zullen delen! Ook zullen we u dan zeker weer uitnodigen voor een informatiebijeenkomst. Wij hopen u dan allen te zien en te spreken en wensen u alvast een fijne zomervakantie!

Hartelijke groet,

Kerngroep Vrijeschool Amsterdam Oost

Anouk Piket, Yasser Ballemans, Valentina Nelissen, Fedde Ypma, Jasper Wouda, Femke Reudler Talsma en Roeland Dikker Hupkes

Bericht van bestuurder Bart Hurkxkens

Uitvoerend bestuurder Stichting Geert Groote School Amsterdam en Vrijeschool Parcival Amstelveen

Beste ouders,

In de nieuwsbrief van 19 mei j.l. gaf ik aan dat wij vooralsnog geen mogelijkheid zien om Vrijeschool Amsterdam Oost te starten onder het Geert Groote bestuur. En tevens dat wij verdere mogelijkheden zouden onderzoeken om dit initiatief werkelijkheid te laten worden.

Ook meldde ik al dat zowel het bestuur van de Geert Groote School als ook andere Amsterdamse schoolbesturen en de Gemeente Amsterdam ervan op de hoogte zijn dat hier een duidelijke wens van een grote groep ouders ligt. Inmiddels zijn er gesprekken geweest met de bestuurders van de belangrijkste scholenkoepels in Oost, Asko, Amos en Staij. In die bespreking is afgesproken dat de gesprekken met de bestuurder van Staij, dhr. René Rigter voortgezet zullen worden. Staij (Samen Tussen Amstel en IJ) heeft in Amsterdam Oost het grootste aantal scholen, en meerdere richtingen op die scholen (Montessori, Dalton, Laterna Magica). Op dit moment zijn de gesprekken met Staij in gang gezet en worden mogelijke scenario’s onderzocht. Een start in september is - wegens de zorgvuldigheid die de voorbereidende stappen vragen - niet verstandig. Tegelijkertijd behoort een start in de loop van het komende schooljaar zeker tot de mogelijkheden. Deze start zou dan plaatsvinden onder het bestuur van Staij, waarbij middels een convenant met het bestuur van de Geert Groote Scholen de inhoud van het vrijeschoolonderwijs gewaarborgd wordt.

Volgt u het nieuws via de nieuwsbrief en de website, die up-to-date gehouden wordt.

Met vriendelijke groet,

Bart Hurkxkens

www.vrijeschoolamsterdamoost.nl

www.facebook.com/vrijeschoolamsterdamoost


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square