Update 25 april 2017

Beste ouders en geïnteresseerden,

Nu de maand april alweer ver gevorderd is, kunnen we ons voorstellen dat veel ouders graag zekerheid willen hebben over wanneer de school kan starten. Die zekerheid kunnen we helaas nog niet geven, maar wel deze korte nieuwsupdate. Uiterlijk in de derde week van mei komen we met een uitgebreide nieuwsbrief.

De initiatiefgroep en het bestuur van de Geert Groote School blijven hard aan het werk om de Vrijeschool Amsterdam Oost zo spoedig mogelijk te laten starten. Er zijn nog verschillende haalbare scenario’s die verder worden uitgewerkt.

Nadat we eerder alleen om intentionele inschrijvingen gevraagd hadden om interesse voor een vrijeschool in Oost te peilen, vroegen we in onze nieuwsbrief van 6 maart om kinderen die komend schooljaar naar school moeten, nu ook echt aan te melden, en wel vóór 24 maart. Met deze inschrijvingen gaven ouders aan dat áls de Vrijeschool Amsterdam Oost in september 2017 van start zou gaan, zij hun kind hier zouden plaatsen.

Wat betekenen de laatste ontwikkelingen voor ouders die hun kinderen vóór 24 maart 2017 hebben aangemeld n.a.v. onze oproep in de nieuwsbrief van 6 maart? En wat betekent dit voor kinderen die al op andere scholen zijn ingeschreven? Daarover het volgende:

Omdat het nog niet duidelijk is wanneer de school kan starten, dienen ouders hun kinderen ook bij bestaande scholen in te schrijven vóór de daarbij gestelde deadlines. Zodra wij de komende weken/maanden duidelijkheid hebben dat de Vrijeschool Amsterdam Oost kan starten, zullen wij vragen de kinderen definitief in te schrijven. Pas dan zal deze inschrijving gevolgen hebben voor de plaats van het kind op een andere school.

Kinderen die in de periode tussen 8 maart en 24 maart zijn aangemeld voor de Vrijeschool Amsterdam Oost zullen voorrang krijgen op plaatsing op onze nieuwe school (mits binnen de leeftijdsgroepen waarmee de school van start kan gaan).

Wij hopen hiermee wat onduidelijkheden te hebben weggenomen.

Hartelijke groet,

Ouderinitiatief Vrijeschool Amsterdam Oost

Anna Caspersen, Anouk Piket, Yasser Ballemans, Myra Giesen, Valentina Nelissen, Fedde Ypma, Jasper Wouda en Femke Reudler Talsma.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square