Nieuwsbrief 3 april 2017

Beste ouders en geïnteresseerden,

In deze spannende tijden, nu de start van de school echt binnen handbereik komt, houden we jullie graag goed op de hoogte!

Aanmeldingen In de Nieuwsbrief van 6 maart hebben we jullie een mogelijk scenario voorgelegd, om de oprichting van de Vrijeschool Amsterdam Oost op korte termijn (na de zomer) te kunnen realiseren. Hiervoor hadden we 115 definitieve aanmeldingen nodig.

Hoewel we het benodigde aantal niet hebben ontvangen, zijn we heel blij met alle ouders die dit prachtige avontuur met ons aan durfden te gaan: het waren er 78. Sommige ouders gaven hierbij wel aan dat Noord te ver is, dus was het “ja, tenzij...”. Betekent dit nu, dat de school niet van start gaat na de zomer?

Nee, dat niet: in dit stadium van het proces verandert de situatie van week tot week, het blijft zoeken naar mogelijkheden en kansen!

Verslag ouderbijeenkomst 23 maart 2017 Op 23 maart was een extra ouderbijeenkomst georganiseerd. Myra Giesen-van der Wiel (van het ouderinitiatief) leidde de avond in, Bart Hurkxkens (bestuurder van Stichting Geert Groote School) vertelde over het proces, Lieke Hobus (directeur Geert Groote School 1) deed een aantal oefeningen met ons en gaf een inkijkje in het vrijeschool-onderwijs. Ook was er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Bart Hurxkxens benadrukte herhaaldelijk, dat het bij elk initiatief een lange tijd heel onzeker is hoe het uiteindelijk tot stand kan komen. Hij vertelde dat hij inmiddels weer andere mogelijkheden onderzoekt om tot de start van de school te komen. Er worden scenario’s gemaakt en voorgelegd aan het Ministerie van Onderwijs en de Gemeente Amsterdam, en er worden prognoses doorberekend door een gespecialiseerd bedrijf. Bestuurder Bart Hurxkxens is daarnaast in gesprek met verschillende Amsterdamse schoolbesturen.

Veel vragen gingen over de locatie, maar daar is nu nog weinig over te zeggen. Zodra er van het Ministerie groen licht is, kan huisvesting aangevraagd worden bij Gemeente Amsterdam. De initiatiefgroep zou graag een school in de buurt van het Oosterpark willen. Het is van belang om gezamenlijk de focus te houden en vertrouwen hebben. De kracht en het enthousiasme van de ouders (een burgerinitiatief) kan uiteindelijk doorslaggevend zijn! Stichting Inmiddels kreeg de initiatiefgroep de kans om de bestaande Stichting voor Intercultureel Onderwijs op Vrijeschool Grondslag over te nemen. Deze stichting was in 1997 opgericht om een Interculturele Vrijeschool op te richten in Amsterdam Oost / Zeeburg. Het oude bestuur draagt graag het stokje over aan de nieuwe generatie ouders die vrijeschoolonderwijs voor hun kinderen wensen. De overname is inmiddels rond dus wij kunnen met trots melden dat wij als ouderinitiatief nu een rechtspersoon zijn: Stichting voor Intercultureel Onderwijs op Vrijeschool Grondslag.

Intentionele aanmeldingen U kunt uw kind nog steeds intentioneel aanmelden via de website.

Versterking Wij zijn blij verheugd vier nieuwe mensen vol energie in de kerngroep op te nemen! Sinds ouderbijeenkomst van 8 maart jl, heeft onze initiatiefgroep versterking gekregen van Fedde Ypma, Valentina Nelissen, Jasper Wouda en Femke Reudler Talsma. Heel fijn en hartelijk welkom allemaal!

Hartelijke groet,

Ouderinitiatief Vrijeschool Amsterdam Oost Anna Caspersen, Anouk Piket, Yasser Ballemans, Myra Giesen, Valentina Nelissen, Fedde Ypma, Jasper Wouda en Femke Reudler Talsma.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square